Er du godt klar over, at måden DU reagerer på, på dine omgivelser, en bestemt situation eller de ting du må lægge ører til, ene og alene er afgørende for dig og dit liv. Uanset hvor uretfærdig du bliver behandlet, ting du måske skal finde dig i eller folk der bare behandler dig dårligt, så har DU altid et valg. Ikke sagt, at andre mennesker ikke burde behandle dig bedre, kunne have en lidt mere positiv fremtoning eller at du til tider rent faktisk bliver uretfærdig behandlet.

Men om du vælger at reagere positiv eller negativ, det er dit valg.

imageForleden aften var jeg alene hjemme med junior, mens manden var ude at se en kamp. Han sad pludselig i det klargjorte aftenbad med undertøj på, to minutter efter skulle han lige have noget i en skuffe, og der var skum og vand over hele gulvet. Til sidst havde han taget min sæbe, og trykket sæbe ud på hele bademåtten.  Han sidder i øvrigt stort set ALTID pænt i badet, så ved ikke lige hvad der foregik i fantasien den aften. Men jeg gider ikke bruge en aften, hvor vi ellers har mulighed for at hygge, på at skælde ud. Problemet er nemlig ofte, at det kun kræver et negativt ord eller en negativ bemærkning før det kan sprede sig som ringe i vandet, og ødelægge den gode stemning resten af aftenen. Desuden fik jeg anledning til at få vasket både bademåtte og håndklæder. Samtidig fik jeg det skønneste grin af junior, da jeg opdagede ham i badet med tøj på, han viste jo udemærket godt han havde gjort noget man ikke lige normalt gør. Men det der grin, det var meget  mere værd end en aften med skæld ud og dårlig stemning.

Hvis du føler dig uretfærdig behandlet eller talt grimt til, kan du enten tage afstand eller konfrontere vedkommende. Men i det øjeblik du vælger at påtage dig det humør og den stemning vedkommende bidrager med, så er du allerede trådt ind i den dårlige energi vedkommende kommer med og blevet en del af det. Hvordan vil det så påvirke dit humør og måske oven i købet de mennesker du møder resten af din dag ? Vi kan altid sende skylden videre til vores omgivelser, det var også deres skyld. Men i dette øjeblik sker der også det, at vi ødelægger vores egen måske ellers udemærkede humør. Gider vi gå rund og påtage os den offerrolle, at andre skal have lov at påvirke vores humør, og give os en dårlig dag.

Ofte sker der det, at render vi rundt og spreder glæde og godt humør til vores omgivelser, så bliver det også det vi modtager tilbage igen. Har vi derimod en forfærdelig dag med dårligt humør, ja så kender vi det sikkert alle, det der med, at en ulykke sjældent kommer alene. Det kan næsten føles som om alle ulykker falder ned over os på samme tid, og at verden den dag kun er fyldt med sure og negative mennesker. Der skal også være plads til disse dage i vores liv. Men hvis du savner mere glæde i dit liv, så er du altså kun i stand til at ændre på dit eget liv og din egen glæde. Vi kan ikke tvinge andre til at bidrage med mere glæde i vores liv, med mindre de selv ønsker det. Og det bliver måske lidt lettere hvis du modtager dem med glæde, og ellers er det i sidste ende dit valg, hvor meget du ønsker at lade dig påvirke af deres humør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *