Dit hjem, din bolig, er det dit hjem for sjælen?
I vores hverdag har vi ofte travl med jobbet, familien, venner og forskellige fritidsaktiviteter. Men dit hjem, hvor travlt har du lige med det? Jeg har ofte hørt folk sige, at deres hjem, det skal bare være nemt og praktisk. Med en travl hverdag og travlt på jobbet, bliver hjemmet gerne nedprioriteret, og ender med en sort/hvid æske, måske med lidt træ på gulvet. Men jo mere travl vi har i hverdagen, jo mere vigtigt er det faktisk at vores hjem giver os ro til at slappe af og giver os energi til endnu en måske stressende dag. Her skal vi kunne trække os tilbage, og samtidig føle trygge.

Men hvad betyder det så egentlig, når vi kommer hjem og skal slappe af, at vi modtages af denne sort/hvide æske? Hvad er det første du ser, når du kommer hjem? Jeg syntes det er et krav, at du som minimum føler dig velkommen, når du kommer hjem. Er der noget der forbinder dig med dette sted, noget der gør dig glad. Forestil dig for en kort stund, at du bare kommer på besøg, hvor velkommen ville du føle dig? Hvis du er en af dem, der har let ved at forkæle dine gæster med et smukt hjem med friske blomster og stearinlys, så gør det samme for dig selv. Hvem har ikke prøvet at rende rundt det meste af dagen og lavet alverdens fantastiske oplevelser i sit hjem, bare fordi der kom gæster? Gør det for dig selv, det løfter dit humør så meget op, og dine gæste vil ligge langt mere mærke til dit vidunderlige humør, end dine nye blomster i vindueskarmen, om du har stået 5 timer i køkkenet, eller brugt et kvarter på at koge pasta og blandet salat.

Hvad er det første du møder i dit hjem? Er dit hjem for sjælen?
Hvad er det første du møder i dit hjem?

Når du så ankommer til dit hjem, og oprigtigt føler dig velkommen, hvordan føles det så at opholde sig i?
Det er alligevel en del timer vi skal opholde os der, så påvirkningen i forhold til om det føles rart eller ej kan være ret stor. Prøv feks at forestille dig, at du hver dag på jobbet er tvunget til at arbejde sammen med en kollega du ikke bryder dig om. Du kan måske godt klare det en uge eller to. Men hver eneste dag, måneder eller år? Du kan enten finde et andet job eller få samarbejdet til at fungere, for ellers vil det dræne dig for energi. Men hvad nu hvis du har lidt af det samme forhold til dit hjem? Render du stresset rundt med dine egne to doo lister, og kan ikke finde ro. Bliver små irriteret på familien, fordi du ikke kan få tingene til at hænge sammen. Når vi skaber vores praktiske sort/hvide kasser, så glemmer vi måske også en meget væsentlig ting. Er der plads til hygge, afslapning, komfort og tryghed.

De fleste har prøvet at ankomme på sygehuset, enten som patient eller besøgende. Langt de fleste steder er indrettet meget hvidt, med glatte gulve, og meget upersonligt. Meget forståeligt, da hospitaler skal forsøge at gøre os raske igen, og derfor holdes rene og pæne for at undgå evt smittefare mens vi kommer os igen. Men det kan godt føles ret koldt, alene på grund af den hvide farve, det glatte gulv og de bare vægge. Vi behøver forhåbentlig heller ikke opholde os der så længe. Men tænk på hvilken påvirkning det kan have på vores krop. Måske føler man sig lidt utryg, der er ikke så mange steder du kan gemme dig, putte dig og få varmen igen.

Hvis du ønsker dig et hjem for sjælen, så skab en tryg og rar base i dit hjem. Skab mere plads til de ting du elsker mest. Start ved din hoveddør og entre, og byd dig selv velkommen hjem hver eneste dag.

Jeg tilbyder Happy Home Session af dit hjem. Yderligere information under SIDER, eller kontakt mig på mail@hjemforsjaelen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *