Forestil dig, at du vandrer omkring i livet med en kæmpe rygsæk på ryggen indeholdende alle dine egendele. Hvis den kun rummer skønne ting du elsker, vil du sikkert føle, at vægten var hele udfordringen værd. Men findes der ting i din rygsæk som du egentlig ikke behøver, bryder dig om eller oven i købet hæmmer dig på din vej i livet?
Hvad får dig til at holde fast? Er du bange for at give slip eller fortryde? Er du knyttet til dine ting? Når vi holder fast i gamle overbevisninger, væremåde, ting og relationer der ikke længere gavner os, mister vi samtidig også chancen for at gribe nye spændende ting i vores liv. Forestil dig, at du klamrer dig fast til alle dine gamle ting. Ville du så have hænderne frie til at gribe fast i alt det nye der kom til dig? Eller ville du være nødt til at lade chancen gå tabt, fordi du simpelthen havde for travlt med at holde fast i det som er?


Husk at ALT har en udløbsdato. Desværre er det kun vores fødevarer vi kan se det på. En rynket gulerod, en rådden tomat eller en sur mælk. Sko med hul i snuden eller juniors bukser, der pludselig stumper under knæet. Bilen der ikke længere kan køre, eller når tingene simpelthen er slidt op eller falder fra hinanden. Ja, så kan vi som regel også konkludere, at det er på tide at sige farvel. Men har du stadig brug for dine 20 år gamle studiebøger, samt tilhørende, forældede notater. Et opmærksomt øje på vores hjem, kan ofte give os et meget præcist svar. Hvornår har vi sidst brugt det? Har det ærespladsen i stuen, eller står det støvet, bagerst i skabet?

Mange er vokset op med forældre eller bedsteforældre der aldrig smed noget væk. De købte ting der skulle holde hele livet, og gerne gives videre til næste generation. De havde ikke råd til at skifte ud efter modeluner og trendfarver. Men købte ind efter funktionalitet, kvalitet og smag. Derfor er der også mange, der ikke aner hvordan man bærer sig ad med at rydde op i sine ting. Når ting bliver dårlige, lugter eller går i stykker, er det en rimelig god indikator for, at udløbsdatoen er nået. Men hvordan gør vi, når vi pludselig skal til at tage stilling til ting med minder? Vi er knyttet til vores ting, og f.eks minder til vores afdøde kan føles som om det er lidt af dem vi smider i skraldespanden…

Behold endelig alt du ønsker at have i dit liv, ting der giver dig glæde i hverdagen. Men hvis du føler dig begrænset, flov eller fastlåst i dit liv. Så start med at kigge dit hjem efter for ting, der måske har brug for et nyt. Ved at skabe mere plads i dit hjem, skaber du også mere plads for de ting du inderst inde går og drømmer om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *