Forleden dag trådte jeg på sådan en firkantet legoklods der havde 8 rigtig spidse hjørner. Den havde forputtet sig i tæppet under sofaen, og ordene røg bare ud af munden på mig. Av for fanden…det gjorde virkelig ondt, og total uventet. I det samme stod en lille dreng på 4, der for tiden stiller spørgsmål til alt. Hvorfor siger du av for fanden ? Ikke lige det moderen ønskede at høre ham sige. Men jeg havde jo sagt det, og måtte jo selvfølgelig forklare grunden til dette udbrud.

imageVi kan forsøge at putte nok så meget fornuft ind i hovedet på vores børn. Men det vi gør og den måde vi handler på. De ord vi siger, det er også der de helt sikkert vil følge os. Os som det spejl de spejler sig i, efterligner og gerne vil.

Lige som vores børn, så er det også ofte sådan vi opfattes af vores familie, omgangskreds og på arbejdspladsen. Vi kan sige nok så mange kloge ord, og være nok så tjekkede. Men hvis vi altid kommer for sent til vores aftaler, altid har glemt et eller andet, eller render forvirret rund fordi vi aldrig kan finde vores ting. Så er det nok ikke lige det tjekkede, vi måske ønsker de skal huske os for, de lige forbinder os med.

Lige som vi ønsker vores børn skal tale pænt, så lærer de det aldrig, uanset hvor meget vi beklager os over deres grimme ord, hvis de samme grimme ord kommer fra os selv. Ja, jeg siger for fanden når jeg træder på en skarp legoklods. Men her i huset vil jeg gerne, at vi taler pænt til hinanden, og  ikke bruger grimme ord når vi skal snakke sammen. Derfor får junior også pænt besked på, når han kommer hjem fra børnehaven, og fortsætter med at kalde os alle for prutteskid eller andet, mens han griner, at de ord bruger vi ikke her i huset.

Det er ok at være ked af det, være sur på sine forældre, og syntes de er dumme. Jeg syntes også mine forældre var dumme når jeg ikke fik min vilje, og kunne trampe hele vejen op af trappen i frustration over at have fået et nej.

Men jeg vil gerne være den jeg er. Både krop og sjæl. De værdier der har stor betydning for mig, som at tale pænt til hinanden. Ikke sige ondskabsfulde ting om hinanden, og såre hinanden med hårde ord. Det kan jeg ikke være, hvis jeg opfører mig sådan. Hvis jeg ikke kan lide disse ondskabsfulde ord, så kan de heller ikke komme fra min mund, fra mig. Så vil der ikke være harmoni i mig, og jeg ville bagefter også få det dårligt over at være hoppet med på hesten.

Hvis du nogen sinde mærker en reaktion, når andre f eks snakker dårligt om en person, så spørg dig selv om du har lyst til at hoppe med på vognen eller stige af. Heller være tro mod dig selv og dine værdier, end sidde bagefter og have det dårligt. Vores ydre er som et spejl alle andre kan spejle sig i. Din fremtræden, ord og handlinger, det er det alle andre ser, reagerer på og behandler dig efter. Kun du kan mærke, om det er det rigtige for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *