Med stor risiko for at lyde ret nørdet, så vil jeg gerne indrømme en ting. Jeg er sindsyg dårlig til at gå på kompromis med mine ting. Jeg vil hellere vente eller skifte hele lortet ud når jeg får  muligheden for det, end at have noget jeg ikke bryder mig om. Den ene af mine brødre er total nørdet. Sådan en der spiller x-box, guitar hero og arbejder for en kæmpe stor it-virksomhed. Men han er total tjekket, og gør aldrig noget halvt. Han er den skønneste nørd jeg kender, og sindsyg dygtig. Så hvis det er den sammenligning jeg risikerer, så ingen problemer med det, tværtimod.

Jeg har fire par ens jeans i skabet, godt nok i tre forskellige farver. Men jeg elsker de jeans, og hellere det, end et par ynglings, og tre andre jeg kun gider bruge når mine ynglings er til vask. Også mine t – shirts ligner til forveksling hinanden en del. Godt nok med forskellige farver, nogle med lidt motiv eller skrift, men alle stort set, fra de samme tre mærker. Det handler nemlig rigtig meget om mig. Hvor godt jeg kender mig selv, og kender min egen smag.

imageDet tog mig næsten, pinligt nok, 6 år og adskillige tålmodige salgsassistenter og Gud ved hvor mange ombytninger og fejlkøb at finde de helt rigtige puder til sofaen. Men nu nyder jeg dem, hver eneste dag. Fik lyst til at male en væg grøn, men efter 10 farveprøver gav jeg op, jeg kunne ikke finde en jeg kunne holde ud at kigge på ret længe af gangen, og så skal jeg bare ikke have en grøn væg lige nu. Og mine rosafarvede håndklæder måtte jeg bytte en 4-5 gange, før jeg syntes de passede rigtigt til den blommefarvede jeg havde malet på væggen på badeværelset.

Til gengæld er jeg ikke et sekund i tvivl når jeg finder det helt rigtige, selvfølgelig kommer jeg stadig hjem med fejlkøb. Vi forandrer os, eller bliver påvirket af humør og stemning. Men når jeg virkelig rammer plet, så ved jeg det vil glæde mig, igen og igen. Og det er lige præcis det, der gør det hele umagen værd.

imageSom da jeg for 1 1/2 år siden havde bestilt to ruller storblomstret tapet til forgangen. Er sikker på min far var ved at dø, da maleren kom for at sætte dem op, og forsøgte lidt at tale mig fra det igen.  Men jeg har elsket det højt hvert eneste sekund jeg har kigget på det lige siden. Det gør mig glad, løfter mit humør og får mig til at føle mig sindsyg godt tilpas.

Så nørdet eller ej. Vi skal kende os selv før vi kan træffe de rigtige valg. Vi skal kunne mærke den gode fornemmelse i vores krop. Det kan være en lidt kringlet vej, for du finder ikke frem til svaret før du prøver det af. Til gengæld vil det bidrage med uendelig glæde igen og igen. Du føler dig virkelig hjemme og godt tilpas, fordi tingene har så tæt forbindelse til din sjæl. Den du er inderst inde.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *