Der er ikke lige noget som fantastiske farver. Dine ynglingsfarver du kan kigge på igen og igen. En bestemt farve, der bare omgående får dig til at føle dig godt tilpas, eller en der bare, af en eller anden uforklarlig grund altid fanger dit øje.

Sådan har jeg, i rigtig mange år haft det med grøn. Sådan en smuk græsgrøn farve. Som en grøn kæmbesambi is, jeg har spist så uendelig mange af. Måske fordi min mor ikke spiste ret meget andet med mig i maven, fik jeg engang fortalt. Min sidste cykel havde denne farve. Jeg har både jakke og sko i denne farve, og får sjovt nok skønne komplimenter når jeg har jakken på.

imageFor nogle år siden forsøgte jeg med farven på en væg. I vores baggang hvor der ellers er meget lyse klinker på gulvet, højskabe samt skabsvæg med håndvask, vask og tørretumbler på to vægge. Og bryggersdør, samt 4 øvrige døre til værelser, bad samt det øvrige af huset på resten. Derfor heller ikke de store muligheder for det vilde indretning. Men lige et par meter væg jeg kunne dekorere lidt. Det endte med i alt 10 forskellige grønne farver. Jeg ville så gerne finde den rigtige, men kunne ikke. Til sidst endte det med at jeg i stedet for valgte at male en kommode der kunne stå op ad væggen, grøn i stedet for. Sådan en antik blågrøn farve. Den var virkelig flot, med guld malet på alle udskæringer, men i dag står den igen, som hvid, og jeg har i stedet dekoreret med noget smukt tapet.

Vi påvirkes af de farver vi omgiver os med i det daglige. Det kan være en super god ide, hvis du ønsker at skabe en bestemt stemning i et rum, uden du måske behøver den vilde indretning også. Samtidig har alle farver en bestemt symbolik, og i Feng Shui siger man oven i købet, at vi kan påvirke forskellige områder af vores liv ved at bruge bestemte farver der hvor vi opholder os. Det er ikke mere forunderligt, end at vi ubevidst forbinder farver med bestemte egenskaber og kvaliteter. Tænk bare på et rum med store vinduer hvor du lige nu kan kigge ud på de smukke grønne træer og buske, eller når de små grønne skud ivrigt kommet frem hvert forår. Den grønne farve, som vi derfor forbinder med sundhed og vækst.

Jo større flade, jo større påvirkning, og jo mere ren farve du bruger, jo kraftigere effekt af netop denne farve. Så det kan være rigtig godt at starte med en lille farveprøve og gerne flere, inden du maler et større område. Solen påvirker også vores farver, og hvad der ser smukt ud på væggen til aften, er måske ikke helt så skønt badet i sollys ved middagstid. Køber du maling med en meget lav glans, som glans 1 du kan få hos nogle farvehandlere, vil du få en meget flot struktur og mat overflade, der med mindre du er dybt afhængig af at kunne vaske dine vægge af, bestemt er værd at overveje. Farven bliver nemlig ikke “forstyrret” af den glans og det genskind der normalt opstår ved en maling med større glans. Prøv evt at lade dig inspirere af naturen. I naturen harmonerer farverne altid smukt, og vi oplever aldrig, at farverne ikke passer sammen, med mindre det er menneskeskabt.

imageJeg tænker feks på den skønneste nattehimmel lyst op af måneskæret når jeg opholder mig i det rum hvor jeg har malet en væg mørkeblå. Og rammer aftenlyset min lysekrone, med alle de skønne facetslebne glaskrystaller, ligner det næsten små stjerner på nattehimlen.

image

Husk at alle farver kan tones lysere, men bestemt også mørkere. Jeg har oplevet rigtig stor succes med at anvende de mere mørke farver i boliger, hvor der som regel er ret stor overvægt af det lyse. Det giver en virkelig smuk kontrast til det lyse, det skaber dybde i et rum, og kan være virkelig smuk som baggrund til enkelte farverige indslag i boligen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *