Alle jer, der har fuldt lidt med der ude, ved formentlig godt hvor højt jeg har elsket alle mine blomster i haven. I ved sikkert også, at det har gjort mere end ondt at skulle forlade dem alle, i forbindelse med min flytning. Jeg har nærmest fået det ind sammen med modermælken, og altid hjulpet til i haven, både hos begge mine bedsteforældre, min mors faster, og hjemme hos mine forældre. Den glæde kan man altså ikke bare lægge låg på  igen. For det lykkedes ikke lige i første omgang, at finde et nyt sted med have. Men jeg har til gengæld fået en lille udestue i min nye lejlighed, og det tog mig absolut ingen tid at fylde den op med skønne krydderurter, pelargonie, oliventræer og tomat, melon og peberplanter til junior.

imageSom i sikkert også har bemærket, så er temperaturerne steget ret kraftigt i løbet af den sidste uge. Sjovt nok i den samme uge, som jeg befandt mig på en lille græsk ø. Hvilket betød, at jeg vendte tilbage fra ferien til en omgang solsvedne planter. Alle de skønne krydderurter jeg havde stående i den lange vindueskarm var fuldstændig knastørre. Jeg havde ikke et eneste sekund tænkt på, at det kunne ske, for det hele var omhyggelig vandet inden vi tog afsted. Til gengæld, så var alle juniors planter vokset til det tredobbelte, fordi de havde stået i skygge. Heldigvis havde jeg, ganske optimistisk, nået at sætte en ekstra lang banbuspind ved hver plante, så de ikke skulle nøjes med den meget beskedne og korte grillspyds-lignende  pind planterne var købt med. Han syntes det var ret sejt, og venter spændt på de første blomster der så småt begynder at vise sig i planterne. Han drømmer allerede om tomatplanter helt op til loftet, for han elsker tomater, og mine optimistiske bambuspinde, de holder ikke ret længe.

Men jeg kom også tilbage fra ferien med en masse ny inspiration, som du kunne læse om i mit forrige indlæg. Så i stedet for at lave fantastiske gastronomiske udfoldelser med alverdens forskellige krydderurter, så må jeg nu redigere lidt i mine planer. Selv om det er død ærgerligt, så skaber det samtidig plads til nogle helt andre muligheder. For krydderurter i vindueskarmen, hvor solen formentlig hele sommeren vil stege hedt, det er i hvert fald ikke en mulighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *