Den anden gode grund til at du bør optimere dit hjem er, at du behandler dig selv på nøjagtig samme måde som du behandler dit hjem. Det lyder måske lidt hårdt. Men den der ugidelighed, det der med ikke lige at få taget sig sammen til at få tingene gjort og laden stå til. Det gælder med garanti ikke kun i dit hjem. Hvis du sløser med dit hjem, og er ved at æde dig selv op indvendig med skældsord over din ugidelighed i dit hjem, så vil du med garanti også sløse med dig selv. Samtidig med at du jo så lige gnider godt med salt i såret over den der evige dårlige samvittighed.

imageDet er aldrig sjovt at stå med den følelse, at toget er kørt helt af sporet. Men det hjælper altså ikke at begynde at hive toget endnu længere væk. Det er nemlig lige nøjagtig det der sker, når du ud over en laden lidt stå til, slår dig selv oven i hovedet med det bagefter. Det er sku da nok at man i perioder ikke kan få tingene til at fungere. Så stop med at være så umenneskelig hård ved dig selv og tilgiv dig selv, du er også kun et menneske. Slut fred med tingenes tilstand, som de nu er, lige nu. Sandsynligheden for, at du nogensinde får energi til at skabe nogle markante forbedringer, er lig med nul hvis du fortsætter med at fortælle dig selv at du ikke kan.

Tro på, at du gør det bedste du kan, lige nu. Du skal ikke fylde din hverdag og dit hjem med alt det du føler du ikke kan. Men med alt det du kan, for du kan altid meget mere end du tror, hvis bare du giver dig selv lov.

Tal pænt om dig selv, og dit hjem. Lige som din krop er det hjem du er blevet skænket, til at leve dette liv i. Så er dit hjem også der du skal leve dit liv lige nu. Du ved sikkert godt hvordan det føles, hvis du ikke behandler dig selv særlig god. Dit hjem bliver heller aldrig et skønt sted at være, hvis du ikke behandler det særlig godt. Jeg er udemærket godt klar over at vi ofte lader negative ting, mangler og irritation overstige alt andet. Det er ikke sikkert dit hjem er det sted du drømmer om, men det mindste du kan gøre lige nu, er at få det bedste ud af det, i den tid du nu skal være der. Det er aldrig til at vide hvor længe det er. Og ligesom vi gerne vil have det bedst mulige ud af vores liv, og derfor er nødt til at passe lidt på os selv. Så må vi altså også behandle vores hjem godt, for at kunne forvente at leve et godt liv der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *