Hvordan kan du skabe forandring i dit hjem? Hvordan skaber du mere liv, energi og god stemning, eller bare et mere lækkert rum, uden at skulle plyndre den nærmeste interiørbutik, og uden at komme hjem med noget der alligevel ikke er det rigtige.

Vi finder oftest en smuk ting vi forelsker os i, køber den med hjem, og placerer den der hvor vi lige syntes den passer. Nogle gange, desværre, uden det helt giver den succes vi troede.

En anden mulighed er, at tage udgangspunkt i noget du allerede har. Et smukt billede du elsker, en pude i en bestemt stil eller noget helt tredje. Når vi starter med at vælge ud fra noget vi allerede har, så er chancen for et godt resultat også langt større, vi ved nemlig allerede om det virker. Du ved allerede, om farverne i dit billede gør dig glad, eller om stilen på puden er din stil.

Derefter kan du så kigge efter, om du måske allerede har ting i samme farve eller stil der passer. Måske i et andet rum, på loftet eller i skabet. Måske kan du med smukke blomster, lys eller en klat maling skabe en helt ny effekt.

Lav moodboards eller kollager med billeder af dine ting, og find derefter udklip af ting der passer i farver og stil, som du kunne tænke dig at tilføre. Eller læg alle tingene sammen og tag et billede så du sikre dig, at resultatet bliver som du ønsker.

Vi kan have en tendens til at køre meget sort/hvid, måske med en enkelt farve tilsat. Det giver ofte et meget smukt resultat, hvis du anvender en farve i flere forskellige toner. Jo mere mørk/lys forskel i tonen, jo større effekt. Men husk at også alle naturmaterialer er med til at skabe liv i dit hjem. Skønne planter og blomster. Træting med glød, struktur eller patina. Lammeskind, rensdyrskind eller Kludetæpper i læder. Puder i uld, silke, hør eller velour. Grove lerpotter med struktur.

Hvordan kan du skabe forandring i dit hjem?
Hvordan kan du skabe forandring i dit hjem?

En rødbrun lerpotte passer skønt i farven med et cognacfarvet klude lædertæppe og en gylden træskål. Et cremefarvet lammeskind kan sættes til en lys romantisk blomsterpotte med mønster, en hvid orkide og et par cremefarvede bloklys. Eller et gammelt afsyret skab, tilsat lampeskærme i bambus og en lille træfigur i egetræ eller et par lyse træknager.

Og endelig lys… God belysning kan ændre ethvert rum, hvis der ikke er nok, kan du tilføre nok så mange lækre ting og smukke farver, det kommer bare ikke rigtig til sin ret. Om du er til dyre designerlamper, funklende krystallysekroner eller billige rispapirslamper er egentlig underordnet, bare du elsker dem.

Føler du dig inspireret, finder du et par billeder mere på min Facebookside eller instagram, Hjem For Sjælen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *