imageI går var det krusedulle dag. Min søn har sådan en bog. Når man tegner på krusedulledag, bliver alt det man tegner levende. Den nysgerrige dreng kan selvfølgelig ikke lade være med at tegne, og en kæmpe flue der angriber køleskabet, en større edderkop der fanger faderen og hænger ham i lygtepælen, en kæmpe krage der angriber alle huse og til sidst en kæmpe blæksprutte der ødelægger hele gaden, når han at tegne, inden moderen kommer hjem. Hun tegner en mor, der med skrap stemme kommanderer dem alle tilbage til papiret. En dejlig fantasifuld bog.

Kruseduller kan være meget skønt for fantasien og kreativiteten. Det fremmer din koncentration, træner fokus og giver ro. Nogle vil oven i købet betegne det som en aktiv form for mindfulness. Jeg har faktisk ikke tegnet ret meget siden jeg var barn/ung. Er nok gået lidt i glemmebogen. Alligevel har jeg skabet fyldt med de skønneste tusser. Helt klart på grund af en ubevidst længsel i min sjæl. I hvert fald kunne jeg slet ikke stoppe igen, da jeg først var kommet i gang.

I går var også fuldstændig min egen. Fra klokken var 14 og helt frem til lidt over 22 var jeg helt alene hjemme. Kun tre enkelte ting jeg skulle have lavet. En lampe skulle hænges op, en gardinstang skrues op, og en reol gives en gang lak. Resten af dagen, til ingenting, bare kruseduller. Bare lade tankerne flyde, bare fuldstændig omgivet af ro.

Når vi er kreative og legende, bevæger vi os ofte ind i et univers uden så mange begrænsninger, her er det fantasien der styrer. Derfor er det også skønt som en afveksling til den hverdag vi ofte lever.

Med regler, begrænsninger og en meget klar retning. De fleste går på job, med en helt klar retning for hvor de skal bevæge sig hen, et produkt der skal leveres. Vi skal møde på et bestemt tidspunkt, og være effektive og produktive i et X antal timer. Ungerne skal afleveres inden kl X  i skolen eller børnehaven. Tasken skal indeholde bestemte ting. De skal hentes til et bestemt tidspunkt, så vi kan nå eftermiddagens opgaver. Måske spise kl X hvis der skal dyrkes fritidsaktiviteter, laves lektier, aftenbad mm, for at være friske og udhvilede til næste dag. Desværre er det ikke alle der er udstyret med et skønt og kreativt job, hvor man bare kan lade kreativiteten blomstre.

imageHar du børn, så lav krusedulledag ved spisebordet. Saml kastanjer, blade og andet i skoven til efteråret og lav tænstikkedyr, edderkopper eller andet. Saml smukke glatte sten på stranden og mal smukke mønstre eller dyr. Eller gør det selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *