Sidste år, da jeg søgte om optagelse på Happy Home Therapist uddannelsen, blev jeg bla. i ansøgningen bedt om at vedhæfte et billede af et af mine ynglingssteder i vores indretning.

Jeg vedhæftede dengang billedet af mit skønne hjørne, hvor der er plads til at sætte sig med en god bog, en kop kaffe eller andet. Området ligger mellem vores spisebord og sofagruppe, trukket op mod væggen, og ved siden af et stort skab. Lidt for sig selv, men samtidig med overblik over hele det store vinkelformede rum der indeholder både køkken, stue og spiseafdeling. Med udsyn til alle døre samt de store vinduespartier.

Selv om udseendet af området i den grad har ændret sig, med ret enkelte ændringer. Så er området stadig et af mine ynglingsområde. Jeg har arbejdet med at imagefinde nye farver jeg elsker, og derfor har jeg ændret på vægfarven, puder og blomster.

Vi gennemgår forskellige faser i vores liv, møder forskellige udfordringer eller har behov for bestemte kvaliteter for at støtte os i den rejse vi tager gennem livet. Derfor vil vi også kunne hente styrke og støtte i de farver og ting vi omgiver os med.

Hvad der derimod ikke ændrer sig, det er, hvor du føler dig bedst tilpas i et rum. Med mindre du begynder at flytte døre, vinduer eller ændre på arkitekturen. Ved at placere dig med ryggen mod en fast væg, og med udsyn til alle vinduer og døre,  så vil du også have det bedste overblik, føle dig tryg og sikker. Som en nærmest indkodet forsvarsmekanisme i vores gener fra vores tid som stammefolk, så vil vi ubevidst være på vagt over for bagfra kommende lyde og bevægelser. Tænk på, vi dengang var truet på livet, hvis vi ikke havde indrettet os på et beskyttet sted, hvor vi ikke pludselig blev uventet angrebet af et farligt rovdyr.

Dette gælder i øvrigt også placeringen af din seng, din arbejdsstol og andre steder hvor du har behov for at opholde dig i længere tid og det gør en forskel ift det du skal, om du bliver forstyrret eller ej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *