Vores krop er helt naturligt, udstyret med en form for naturlig balance, styret af naturen og dens omgivelser. Vores søvn og vågne tilstand styres af naturens lys og mørke. Hvem kender ikke om historier om folk, der er blevet stresset og syge af at arbejde mod kroppens naturlige døgnrytme. Jeg har selv, i en længere periode arbejdet med mange nattevagter, og også mærket på min egen krop hvor lettere modtagelig jeg blev på sygdom, stresslignende tilstande på min krop, når jeg ikke kunne sove om dagen i stedet på grund af lyset, og efter to – tre dage sådan, næsten ikke kunne hænge sammen.

Der er en grund til, man anser det for tortur at frarøve fangere deres søvn. Når de så samtidig udsættes for pres og trusler, så er det bestemt ikke underligt de til sidst bryder sammen. Inden der kom elektricitet til verden, var det ganske naturligt, at var det mørkt, så måtte man sove. Måske findes der oven i købet en sammenhæng mellem forstyrrende elementer i vores hverdag på netop vores søvn og så stigningen af livsstilssygdomme og kræfttilfælde.

imageKroppen er som den mest fantastiske maskine. Vi bruger den konstant i vores hverdag, og tager det ofte for givet, at den gør hvad vi beder den om. Men hvad sker der feks hvis vi ikke passer service på vores bil. Fylder den op med det rigtige brændstof, skifter olie, eller lader den hvile natten over i garagen så den ikke bliver overophedet, hvis vi nu bare fortsatte med at køre i det uendelige.

Kemien i vores krop, og resultatet af vores søvn afhænger så uendelig meget af den naturlige balance mellem lys og mørke. Når mørket falder på, er det for at gøre os naturlig trætte, så vi kan sove indtil lyset igen bryder frem og vækker os. Vores krop har brug for hvile, så den i ro og mag kan reparere ødelagte celler i løbet af natten, og holde os raske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *