Hjemme hos os elsker vi at bygge huler, eller rettere sagt, junior på 4 1/2 elsker at lave alverdens ting inde i de huler jeg laver til ham. Der er noget helt specielt ved at sidde der inde i mørket, en form for tryghed og ro. Tænk bare på dengang vi lå trygt og sikkert beskyttet i vores moders mave, fuldstændig omsluttet af mørket, og det bløde, beskyttende rum. Det der med at være bange for mørket, det er der overhovedet ikke noget af, i den der bløde, mørke og nærmest beskyttende hule.

Måske er det også derfor der er noget helt specielt med alle de der mørke farver, i hvert fald for mig. Efter jeg er begyndt at eksperimentere mere med de meget mørke farver, har jeg opdaget noget helt unikt. Jeg har nemlig aldrig nogen sinde oplevet så markant en ændring af rummets karakter og stemning, som når jeg har puttet en mørk farve i det. Jeg mener ikke bare et enkelt mørkt møbel, men som minimum en helt væg, eller måske flere.

Hvis du har set mit indlæg med den smukke mørkegrønne farve jeg har malet i min baggang, forstår du måske hvad jeg mener. Det kan nogle gange være sindsyg svært at skabe den rette stemning alene med interiør og møbler, hvis dit hjem generelt er meget lyst. Det tager selvfølgelig lidt tid at dække af, male væggen et par gange samt rydde op efterfølgende. Men hvor meget interiør eller møbler får du lige for omkring 500,- og et par timers arbejde. Hvis du gang på gang har forsøgt med forskellige møbler, interiør, og flyttet rundt, og det alligevel ikke føles helt rigtigt, så kan det være din bolig generelt er for lys. Stemning handler i høj grad om balance, om kontraster og modsætninger, det er det der giver den største effekt, dynamik og energi i dit hjem.

imageimageEn enkelt mørkeblå væg, et par lamper i hjørnet og et matchende sengetæppe, det var alt hvad der skulle til for at forvandle dette værelse efter reolerne på væggen var flyttet til et nyt hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *