Savner du forandring i dit hjem ? Savner du liv, ny energi og stemning ? Min kære læreinde på Happy Home Therapist uddannelsen, Ranvita la Cour har ofte spurgt, hvad er det mindste du kan gøre. For ofte er det egentlig ikke så meget der skal til. Ofte kan det være nok at flytte lidt rundt på det vi allerede har, for at skabe forandring i dit hjem. I en travl hverdag kan det være svært at finde plads til ommøblering af hele huset, nymalede vægge eller den helt store make over. Men ved at starte med det vi kan, en enkelt lille god gerning, der ikke behøver tage mere end 10 min, får vi måske skabt lige netop den forandring der skal til, for at vi lige kommer lidt videre, får lidt mere energi, eller bliver lidt gladere. Hvis vi konstant venter på tid, overskud og energi til de store og måske lidt uoverskuelige projekter, så er chancen for at der sker noget måske heller ikke så stor.

Forandring i hjemmet, før.
Forandring i hjemmet, før.
Savner du forandring, efter

Savner du forandring, efter

Var tidligere på ugen på besøg hos min kære svigerinde, der savnede lidt forandring i stuen. Et sted til at skabe lidt stemning med stearinlys i nærheden af sofaen. Jeg foreslog hende derfor at flytte en bænk fra soveværelset til et lidt dødt hjørne i stuen, og et par grønne planter til at skabe liv. Jeg syntes hun har skabt en kæmpe forandring, med ganske få ting hun allerede havde. Jeg har godt nok givet hende forslag hun nok ikke selv havde tænkt, med hun har skabt hele forandringen selv, og det giver i mine øjne det mest tilfredsstillende resultat for hende, og hvilket smukt resultat. Grønne planter er geniale til at skabe liv i dit hjem. De er levende organismer der liver op med det samme. Samtidig bidrager de til et bedre indeklima. Et tidligere Clean Air Study fra NASA har påvist at samtidig med, at planterne absorberer CO2 og frigiver ilt, bidrager nogle planter yderligere med at mindske mængden af usunde stoffer i vores boliger blant andet benzen fra maling, plast og gummi. Formandehyd anvendt i spånplader, og fra cigaretrøg, trichlorethylen fra maling og lak samt elektromagnetisk stråling fra vores øgede trådløse samfund med mobiler og wifi.

Jeg elsker grønne, frodige planter, der symboliserer sundhed, vækst og trivsel. Set i forhold til Feng Shui, og det at skabe optimale forhold i din bolig ud fra baguaområderne, er det også en af de ting, der kan være med til at skabe en kæmpe forandring. I dette tilfælde lå området nemlig i det vi kalder helbred & familie, og netop sunde grønne planter samt ting i træ, kan bidrage til at familien vil opleve forbedring i netop disse områder i deres liv.

Så savner du forandring i dit hjem, i dit liv, så tænk, hvad er det mindste du kunne gøre ? Lige nu, på mindre end 5-10 min. Ikke i morgen, eller om en uge, når du ved du har en fridag, der kommer altid noget andet vi også lige skal. Får du skabt forandringen med det samme, så får du også hurtigere glæde af den positive påvirkning. De steder vi opholder os mest, vil også påvirke os mest. Så har du et kedeligt, energiforladt sted i dit hjem, så start der. En blomst fra haven du elsker, en ynglingsting eller møbel der står lidt gemt, eller bare at fjerne noget der irriterer dit øje.

2 Comments on Savner du forandring i dit hjem?

  1. Det gør mig glad i låget, og jeg bliver fuld af energi af at se den kæmpe forandring, der er sket, med så få midler.
    Tak for hjælpen. Du er så god til at se, hvad der skal til. 🙂

  2. Du skaber selv forandringerne med de ting du allerede har, bla derfor det giver så fantastisk resultat, glæde og energi. Jeg er bare “budbringeren” der kommer med forslag og muligheder, det er min passion.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *