imageEventyret om den smukke svane, der startede livet som den grimme ælling, det eventyr kender de fleste vist. Om det er på grund af det skønne eventyr, eller fordi jeg syntes den store svane, med den skønneste hvide fjerdragt er så smuk, det ved jeg ikke helt, men der er noget nærmest magisk ved dette dyr. Næsten 14 dage i december mødte jeg hver eftermiddag, i et kæmpe vandhul på vej hjem fra arbejde, en kæmpe samling smukke svaner, det mest fantastiske syn. I sidste uge måtte junior og jeg stoppe op efter en indkøbstur, da vi gik over broen til en mindre å, fordi vi blev mødt af en enlig svane. Min søn standsede op, fuldstændig fascineret og udbrød: “mor, det her må du simpelthen tage et billede af”. Han var mindst lige så tryllebundet som jeg. Tænk hvis vi kunne have taget dette fantastiske dyr med hjem, og nyde synet og fascinationen hver eneste dag. Eller lave et kæmpe vandhul i haven, og fylde det med fantastiske og smukke svaner, og tage alt magien med hjem i haven. Til gengæld er der ingen der siger, at vi ikke kan besøge alle de steder vi ved vi kan finde det fantastiske dyr, lige så tit vi har lyst.

Heldigvis, så findes der andet i denne verden, ud over denne smukke, hvide svane der kan skabe ren magi i min verden. Ting der rent faktisk er muligt og indenfor rækkevidde. Det handler bare om at finde ud af, hvad det er. Som når man fascineres en ganske almindelig hverdag over noget tilfældigt man møder på sin vej. Eller når man hjemvendt efter en ferie, stadig drømmer om ting man har oplevet undervejs. Bestemte farver, blomster, en bestemt stemning eller hvad som helst du føler dig særligt tiltrukket af. Der er absolut ingen grund til ikke at forsøge at genskabe alt det du overhovedet kan, i dit hjem og i din påklædning. Det eneste krav er, at det skal kunne mærkes. Det er altså ikke nok at det ser godt ud, det må sku gerne føles som om det er dig der befinder dig midt i det der fantastiske eventyr. For selv om det sjældent er muligt med en flok svaner i baghaven, så kan mindre måske også gøre det. Jeg har fx smukke hvide fjer flere steder i mit hjem samt mindre udstoppede fugle, og det giver mig den samme magiske følelse.

Betragt det gerne lidt som små nøgler der alle passer direkte ind i din sjæl. Nøgler der hver især låser op for en strøm af glæde, ro, kærlighed, inspiration, rigdom, energi eller magi. Forskellige stemninger eller følelser der alle bidrager til et hjem for sjælen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *