Det siges, at du skal være for andre som du ønsker de skal være overfor dig. Det er lidt som flinkeskolen, for vil vil jo gerne behandles godt af andre. Vi vil gerne, at andre mennesker syntes godt om os, og det er efterhånden ikke nogen hemmelighed, at ens adfærd smitter af på alle vores omgivelser. Se bare på vores børn som et godt eksempel. Der er intet som forældre der går forrest med det de ønsker at give videre til deres børn. Det virker altid meget bedre end løftede pegefingre, mens man selv gør det fuldstændig modsatte.

imageMen burde vi ikke i stedet fokusere lidt mere på at være for os selv, som vi ønsker vi skal være overfor os selv ? Tænk bare på hvor sjovt det er at være sammen med en der aldrig lytter til os, aldrig tager hensyn til vores ønsker, eller respekterer de behov vi har. Begynder du måske at tage afstand til personen, bliver irriteret og måske lidt negativ i din væremåde, når du er sammen med den person ? Så prøv måske lige at tænke lidt over, om det i virkeligheden er sådan du ind imellem behandler dig selv. Tilsidesætter dine egne behov, det du i virkeligheden ønsker dig for at imødekomme andre eller venter med det du gerne vil til du har gjort alle andre tilfredse. Måske er det ikke så mærkeligt, hvis du ikke altid syntes det er så rart at være dig, hvis du konstant går rundt med den der ubehagelige følgesvend. Vi bliver generelt gerne lidt ubehagelige hvis vi konstant føler os pressede.

Selvfølgelig skal vi ikke rende rundt og være ubehagelige overfor andre mennesker. Men i det øjeblik vi starter med at skaber et bedre forhold til os selv, så bliver vi automatisk også et meget skønnere menneske at være sammen med for andre.

Samtidig, så er det lidt ligesom børn der gerne gør det samme som deres forældre. Hvis du behandler dig selv godt, så lærer du samtidig dine børn, at de skal behandle sig selv godt. Og andre mennesker får ikke indtryk af, at de ikke nødvendigvis behøver at behandle dig retfærdigt. Men at du har fortjent at blive lyttet til, taget hensyn til og respekteret. For hvis ikke du behandler dig selv godt, hvorfor skulle andre så opfatte det som nødvendigt at gøre det ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *