I Feng Shui arbejder man rigtig meget med balancen mellem yin og yang, det feminine og det maskuline princip. Det handler om at skabe balance mellem det lyse og det mørke i dit hjem, mellem bløde og hårde overflader,  strukturerede, grove og glatte overflader, og du kan læse mere om det Her  Det handler også om balance mellem hvile og aktivitet, søvn og vågne timer, førnøjelse og pligt, for vi kan ikke være aktive, vågne og forpligtende konstant, i det uendelige, uden at kroppen på et tidspunkt siger fra, og skriger på hvile, søvn og fornøjelse i dit liv også. Det sker helt af sig selv, hvis du ikke sørger for at skabe en naturlig balance. Det handler samtidig også rigtig meget om at skabe balance i dig, mellem det indre og det ydre, og om at skabe balance mellem dig og dit hjem.

Efter forbrugsfest, finanskrise og økonomisk insolvens er det måske ikke så mærkeligt at der pludselig kommer et massivt fokus på at downsize sit liv. Man køber flere møbler på genbrug, går op i bæredygtighed, biodynamisk og begynder at sætte mere værdi i at leve mere simpelt. Vi bekymrer os mere om vores medmennesker, ved at bekæmpe madspild og butikker forærer eller sælger deres kasserede varer. Det hjælper både dem der ikke har så meget, og mindsker mængden af såkaldt skrald. Det at fjerne overflødige ting i sit liv og have et forbrug med større omtanke, det skaber flere resurcer i manges liv, til noget mere meningsgivende. Det er som om samfundet og hele universet helt automatisk forsøger at genoprette balancen. På samme naturlige måde som vi oplever det i naturen, hver eneste dag.

Så føler du pludselig en naturlig trang til at downsize dit liv, så har du måske også et større behov for at sænke farten lidt i dit liv. Skabe mere plads til dine værdier i stedet for et stort fokus på materielle goder, det største hus og den lækrest bil.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *