Feng Shui stammer helt tilbage fra det kinesiske kejserdømme, og blev brugt til at sikre kejserens velstand og succes. Det var således ikke tilgængeligt for andre, for tænk hvis det blev brugt imod dem. Vise og kloge mænd havde gemmen tiden observeret og nedskrevet visdommens ord. En filosofi, der opfordrer os til at leve i balance og forståelse med naturen, og alt omkring os. Visdommen bygger på Taoismen, og i dag er Feng Shui stadig anvendt sammen med bla akupunktur, zoneterapi, chigong og urtemedicin, som en uundværlig del af den kinesiske medicin.

Når du vil arbejde med Feng Shui i dit hjem, så start med at vurdere energiens løbebane i dit hjem. Hoveddøren er boligens mund, det er der energien skal finde ind i dit hjem, og fordele sig videre rundt.  Det er lidt ligesom at skulle gøre sig selv attraktiv til en jobsamtale, for at få jobbet. Vi klæder os pænt på, og forsøger at vise det aller bedste af os selv for at få jobbet. Vi vil også rigtig gerne have, at energien vælger at banke på netop vores dør, og at vores hjem fyldes op med god energi. Men ville du selv vælge din egen dør frem for alle de andre på vejen ? Det skal først og fremmest begejstre dig, og matche dig og det liv du lever. Hvis der nu virkelig vandrede et “drømmejob” eller andre skønne ting du drømmer om rundt der ude på vejen, og bare ledte efter det rette sted at aflevere det. Der er altså ikke noget med at gemme sig i mængden og stille sig bagerst i køen, hvis du vil være der hvor tingene sker. Du må turde skille dig ud, vise hvem du er og turde råbe højt om hvad det er du går og drømmer om der skal ske i dit liv. Ja, du må sku gerne tro du er noget, for nu at bruget et ret sørgeligt kendetegn for det samfund vi lever i. For du er noget, noget helt specielt, unikt og f…… fantastisk. Du er dig, og hvorfor ikke gå efter det fedeste, det skønneste og mest fantastiske du overhovedet kan forestille dig. Så indtag dit space så alle kan se at du er der, med store, skønne blomsterkrukker, de farver du elsker og det fedeste navneskilt. Gerne med noget der er helt unikt og kendetegner dig.

Når først energien så er kommet til din fordør, så handler det om at få den til at blive så længe som muligt, forudsat at den er i bevægelse. Stillestående energi skaber ingen forandring, og ses ofte steder med alt for mange ting, rod og ting der er gået i stykker. For hurtig energi opstår imellem alle åbninger i dit hjem, døre, vinduer, eller lange gange/passager. Det gør, for det første at energien hurtigt fiser ud igen, hvis der ikke er noget til at sænke farten, og samtidig kan disse energibaner føles ret ubehagelige at opholde sig i. Specielt hvis det er der du skal slappe af, opholde dig i længere tid eller sove. Ville du måske placere din seng midt på motorvejen, hvis du skulle have en god og nærende søvn ? Bare forestil dig forskellen mellem et stillestående og ildelugtende vandhul, et rislende vandløb og et brusende vandfald. Energien i dit hjem må gerne føles lidt som det der blide og rislende vandløb, hvor det er rart at opholde sig og energien bevæger sig rundt i et behageligt tempo. Energien kaldes også chi, og bevæger sig rundt i vores hjem. Vi kan lokke chi, med skønne farver og smukke ting, men møder den rod og snavs, så vender den om. Forestil dig, at du åbner døren til dit hjem, og nærmest som vinden blæser, bæres chi energien rundt i dit hjem. Rundt i alle dine rum, som en frisk brise der nærer alle områder af dit hjem, forudsat at der er noget smukt der fanger dens opmærksomhed.

At arbejde med energier handler rigtig meget om fornemmelse, om det føles rart og giver mening. En ting er de forslag der ligger til hvert enkelt område, men det virker aldrig helt efter hensigten hvis det ikke er smukt og giver mening for dig. Du behøver ikke tro på Feng Shui for at det virker, for enhver positiv forandring i dit hjem vil bidrage med noget positivt i dit liv. Specielt i de områder du måske har forsømt lidt for meget. Hvis du har prøvet at have projekter stående i dit hjem, i ugevis eller måske ligefrem måneder inden du fik gjort det færdigt, og til sidst endelig fået dig taget sammen, så ved du lige præcist hvor skønt det føles at få skabt positive forandringer i dit hjem. Men gå til det stille og roligt, og med lidt af gangen. Der går typisk mellem tre dage til tre uger, fra du har skabt ændringer og til der sker en forandring. Hellere lidt men godt, du er jo formentlig ikke ude på at skabe jordskælvslignende rystelser i dit liv. For det er bare et du risikerer, hvis du skaber alt for mange forandringer på samme tid. Som når man fjerner for mange sten på samme tid i et vandløb, og vandet straks kan løbe frit igen. Forandringer i mit hjem.

I morgen får du en kort gennemgang af, de fem elementer  og hvordan du finder og anvender dem i din indretning. Derefter gennemgår jeg de ni forskellige baguaområder i dit hjem, og hvordan du kan arbejde mere bevidst med dem for at optimere dem i din bolig. Det handler nemlig ikke kun om at sætte skønne symboler, finde farver og ting der støtter de forskellige områder, men mindst lige så meget om, hvad du i hvert fald ikke bør have. Det er nemlig vigtigt at du starter med at fjerne alt det der ikke bør være, at der er ryddet op og pænt og rent. Det er altså sjældent nok at sætte en stor grøn plante i dit helbredsområde, hvis du ikke først har fjernet alt det der ikke bør være der. Det kan måske oven i købet være en lille øjenåbner, for ofte viser det sig, at de områder vi måske godt kunne tænke os at optimere, også er de steder i vores hjem hvor vi roder, har ting der er i stykker eller de lidt forsømte områder.

God fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *