Midterst i højre side af din bolig ligger området for børn og kreativitet. Dette område handler om din kreativitet, spontanitet, skaberglæde og livsglæde. Hvis du ønsker at være mere kreativ, eller gerne vil udforske, udvikle eller støtte dit indre barn, er det dette område du skal arbejde med. Du kan også arbejde med dette område hvis du ønsker at få et bedre forhold til børn, ønsker mere livsglæde eller gerne vil være gravid.

Livsglæde og den lidt legende måde at være på, kan for nogen ind imellem være svært at få til at passe ind i en hverdag med job, pligter og ansvar. Hvem kender ikke til betegnelsen at være lidt for barnlig, lige så snart man er lidt for sjov, lidt for legende eller lidt for uhøjtideligt i sin opførsel. Men ind imellem er vi altså nødt til at lade være med at tage os selv så alvorlige. Det hele bliver altså lige lidt nemmere hvis vi også ind imellem kan grine lidt af tingene, også selv om det egentlig ikke var sjovt. Slappe lidt af omkring det hele, og lege lidt med tilværelsen. Hvem husker ikke hvor skønt og befriende det var som barn, hvor der ikke var det ansvar at bære rundt på, som vi har i dag. Du kan bare se Her hvor ofte børn smiler i forhold til voksne. Måske ikke så mærkeligt, at tilværelsen ind imellem kan føles lidt for tung, hvis der aldrig er tid til et skønt smil.

Du kan støtte området med farven hvid, sølv, grå og pastelfarver. Billeder, malerier og fotos, enten af børn eller lavet af børn. Eller en lidt mere barnlig kunst. Kreative ting, som du bruger til dine kreative projekter, eller legetøj og tøjdyr. Alle ting lavet af stål, metal, sølv, guld, kobber mm. Citater om børn og kreativitet, eller personlige ting som dine egne kreative ting, hjemmelavede ting eller ting fra din barndom.

Er der plads til din egen kreativitet i dit hjem, eller er det lagt på hylden pga børn, karriere eller mangel på tid. Hvis du var kreativ som barn, er du det så stadig ? Hvis ikke, hvorfor har du så lagt det på hylden ? Er der plads til leg i dit hjem nu, er der plads til glæde og spontanitet. Husk at en af de aller bedste ting at fylde dit hjem med, det er masser af latter og glæde.

imageDet kan ind imellem være lidt af en udfordring, når vi skal indrette de forskellige baguaområder. For det er naturligvis ikke altid sådan, at dit helbredsområde ligger i køkkenet så du kan fylde det med krydderurter, frugt og grønt. At kærlighedsområdet falder i soveværelset, hvor det er oplagt at skabe et rum til kærlighed. Eller at området for visdom og selvindsigt altid falder der hvor bogreolen står. Men det behøver det overhovedet heller ikke. Det vigtigste er faktisk, at alt det du vælger at have stående i de forskellige områder, det støtter dig i lige præcis det du ønsker dig. Du kan sagtens bruge traditionelle symboler der for alle minder om sundhed, kærlighed eller visdom. Men jeg syntes, at de mest vidunderlige ting du kan placere, det er de ting der er helt personlige for dig. Som at have en blomstret kjole og en hat hængende i mit eget område for børn og kreativitet. Resten af mit område befinder sig inde i garderobeskabet, hvor jeg i øvrigt har været meget kreativ, og bla. tapetseret på bagvæggen bag ved mit tøj. Samt på badeværelset, hvor jeg har prioriteret at skabe en mere kærlig og omsorgsfuld stemning, jeg lover at fortælle dig hvorfor i et senere indlæg, og så selv malet vægge.  Men det jeg har hængende lige nu, er lige præcis noget af det der taler til mit indre barn og er med til at skabe glæde i mig. Lad dig ikke styre af hvad man egentlig bør gøre, men af det du har lyst til. Om du så hænger dine kjoler op i stuen, sætter ynglingspafumen i forgangen eller velduftende lavendelplanter på badeværelset. Hvis det skaber glæde i dig, så er det helt klart det du skal gøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *